Concentrisch rookkanaal

 

Dit RVS concentrisch rookkanaal (CC) wordt toegepast bij gesloten gashaarden en kachels. Het concentrisch kanaal bestaat uit een binnenbuis voor de afvoer van verbrandingsgassen en een buitenbuis voor de aanvoer van verse lucht.

 

Gesloten gastoestellen kennen vele plaatsingsmogelijkheden door de toepassing van horizontale verslepingen en door de optie om via de gevel uit te monden. Installatie van het concentrische kanaal is eenvoudig en de elementen zijn licht van gewicht zodat er geen belasting op draagconstructies plaatsvindt. De kanalen kunnen wij leveren en installeren in de diameters 100-150 en 130-200. Tevens kunnen wij ze zwart gepoedercoat leveren.

 

Renovatieset

 

Het is ook mogelijk uw bestaande kanaal te gebruiken indien dit aanwezig is. Er dient dan door het bestaande kanaal een flexibele buis getrokken te worden, dit is de rookgasafvoer. De ruimte die overblijft in het kanaal wordt de aanvoer van verse lucht. De flexibele buis wordt middels een zogenaamde renovatieset (bestaande uit twee delen; onder en boven) in het bestaande kanaal gemonteerd. Aan de onderzijde van de set kan dan een vast concentrisch kanaal aangesloten worden. Op de bovenzijde komt de dakdoorvoer.