Vrijstaande houtkachel

 

Een vrijstaande houtkachel is sfeervol en warm. Bij een houtkachel komt een minimale hoeveelheid schadelijke stoffen vrij en het rendement van de kachel is hoog. Moderne houtkachels hebben namelijk een tweede verbrandingssysteem. De onverbrande gassen worden hierbij gecombineerd met de warmte van de kachel. Hierdoor ontstaat een tweede verbranding, waardoor het rendement van de kachel hoog is. 

 

Doordat de warmte bij een vrijstaande houtkachel vanaf alle kanten komt, is het fijn om rond de kachel te zitten. Een houtkachel kan dienen als bijverwarming of kan de hele kamer verwarmen, afhankelijk van het vermogen. Er zijn moderne en strakke ontwerpen, maar ook klassieke houtkachels.

 

Daarnaast is de houtkachel ideaal voor de liefhebber die houdt van het stoken van een echt vuur en wil genieten van de vlammen. Voor sommige mensen is een nadeel van de vrijstaande houtkachel dat de afvoerpijp zichtbaar is in de kamer, maar anderen houden hier juist van. Soms zit de afvoerpijp aan de achterkant van de kachel, waardoor deze niet heel erg opvalt.

 

Onderhoud houtkachel

 

Het is belangrijk om een houtkachel goed te onderhouden en droog, schoon hout te stoken. Dit voorkomt schoorsteenbrand, rookterugslag en slechte trek en zorgt ervoor dat de houtkachel optimaal blijft werken. Wanneer de houtkachel regelmatig wordt gebruikt, wordt aangeraden om het rookkanaal één keer per jaar te laten vegen. Wanneer de vrijstaande houtkachel vaak wordt gebruikt, wordt aangeraden om dit twee keer per jaar te laten doen. Wanneer de kachel niet vaak wordt gebruikt, is het toch belangrijk om het rookkanaal elk jaar te laten vegen. Vaak stelt een verzekeraar het ook verplicht om dit eens per jaar te laten doen.

 

Hoogrendement houtkachel

 

Wij van Haard&zo gaan voor houtkachels met hoge rendementen. Wat u aanzienlijk kan schelen op de stookkosten. Enkele aanraders die wij in ons assortiment hebben en waar wij super enthousiast over zijn qua vormgeving en stookgedrag:

 

Dovre houtkachels

 

Jacobus houtkachels

 

Dik Geurts Houtkachels

 

Helex houtkachels

 

Nordic-fire houtkachels

 

Faber houtkachelsHaard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden

 

VÓÓR

Haard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden