Houtgestookte inbouw- en inzethaard

 

Houtgestookte inbouwhaarden en inzethaarden zijn gesloten haarden en hebben een ruit voor de vlammen. Er kan soms ook gekozen worden voor een (lift)deur, waardoor de haard zowel open als gesloten kan zijn. Een inbouwhaard wordt nieuw gebouwd in de ruimte. Een inzethaard wordt meestal in een schouw of bestaande open haard geplaatst. Maar kan ook nieuw gebouwd worden in de ruimte.

 

Houtgestookte inbouwhaard

 

Houtgestookte inbouwhaarden zijn haarden waar een ombouw omheen gebouwd wordt. De vlammen van het vuur zijn zichtbaar en de overige delen van de haard worden in de ombouw verwerkt. Een houtgestookte inbouwhaard geeft het plezier van een houtgestookte open haard, maar heeft een hoger rendement doordat er een glazen liftdeur ruit voor de haard zit. Deze liftdeur is een glazen schuifdeur. Als de liftdeur naar boven is, geniet je van het effect van een open haard met het knetterende houtvuur en die typische geur. Met de liftdeur naar beneden heb je een gesloten haard met hoog rendement. Tijdens de verbranding is er in de haard een constante luchtstroom aanwezig die zorgt voor een schone verbranding. Hierdoor ontstaat er geen roetaanslag op de liftdeur. Kortom, met een liftdeurhaard heb je de sfeer van een open haard en het rendement van een gesloten haard.

 

Je krijgt hiermee dan twee haarden voor de prijs van een: een open haard voor de gezelligheid en sfeer en een gesloten haard voor meer warmte en rendement.

 

Een houtgestookte inbouwhaard kan worden aangepast aan uw wensen, voorkeuren en kamer. Doordat de haard wordt weggewerkt in de ombouw, wordt de haard een mooi onderdeel van uw interieur. Er kan ook een plateau, een schouw of een kast bij de haard gemaakt worden. Een voordeel van houtgestookte inbouwhaarden ten opzichte van houtgestookte open haarden is het rendement: dit ligt bij inbouwhaarden hoger wanneer de haard gesloten is. De kosten van een inbouwhaard zijn hoger dan bij een inzethaard, omdat bij de inbouwhaard een complete ombouw gemaakt wordt.

 

Houtgestookte inzethaard

 

Een houtgestookte inzethaard kan vrij gemakkelijk in een bestaande opening van een open haard geplaatst worden. Een open haard kan dan gemakkelijk worden omgebouwd tot een haard met een gesloten systeem. Een houtgestookte inzethaard heeft een hoger rendement dan een open haard en is daarom voordeliger. Daarnaast zijn de kosten van een inzethaard lager dan die van een inbouwhaard met liftdeur. Het is natuurlijk ook mogelijk een inzethaard te plaatsen met ombouw indien deze niet aanwezig is. Dik Geurts heeft voor elke situatie wel een model inzethaard; front, hoeken en 3-zijdige haarden. Ook is het mogelijk een maatwerk inzethaard te laten maken.

 

Hoogrendement gesloten houthaarden 

 

Wij van Haard&zo gaan voor gesloten haarden met hoge rendementen. Wat u aanzienlijk kan schelen op de stookkosten. Enkele aanraders welke die in ons assortiment hebben en waar wij super enthousiast over zijn qua vormgeving en stookgedrag:

 

Liftdeurhaarden

 

Spartherm haarden met liftdeur

 

Kal-fire haarden met lidtdeur

 

Inzethaarden

 

Dik Geurts inzethaard

 

Wanders inzethaard

 

Barbas inzethaard
Haard&zo

De vuurmakers van de

 regio Leiden

 

VÓÓR


Haard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden

 Haard&zo

De vuurmakers van de

 regio Leiden

 

VÓÓR

Haard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden

 

Haard&zo

De vuurmakers van de

 regio Leiden

 

VÓÓR

Haard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden

 

Haard&zo

De vuurmakers van de

 regio Leiden

 

VÓÓR

Haard&zo

De vuurmakers van de

regio Leiden