Gesloten gashaard

 

Een gesloten gashaard is ideaal voor mensen die willen genieten van een sfeervol vuur zonder te veel moeite. Een gasgestookte gesloten haard is namelijk gemakkelijk, snel en veilig. Gashaarden kunnen direct aan- of uitgezet worden met een afstandsbediening, handbediening of soms zelfs een smartphone of tablet. Ook de hoogte van de vlammen is hiermee gemakkelijk te regelen. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken om te kunnen genieten van een echt vuur.

 

De vlammen van een gashaard zien er bijna net zo natuurlijk uit als die van een echt houtvuur. Ook liggen er keramische imitatiekolen, houtblokken, dennenappels of kiezels in gashaarden, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Een vuur in een gashaard ziet er daardoor uit als een echt houtvuur.

 

 Gesloten gashaard

 

De gesloten gashaard (vuur achter glas) heeft een gesloten verbrandingssysteem. De benodigde lucht wordt dan van buiten gehaald en niet uit de kamer waar de haard staat. Dit wordt gerealiseerd met een concentrisch rookgaskanaal. Dit kan door de gevel of het dak, er hoeft niet zoals bij de open (gas)haard een kanaal tot boven de nok van het dak aangelegd te worden. Er zijn verschillende modellen gashaarden beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld inzethaarden, inbouwhaarden en vrijstaande gaskachels. Ook kan er een schouw om de haard geplaatst worden, om meer nadruk te leggen op de gashaard. Omdat het uiterlijk en de grootte kunnen worden aangepast aan specifieke wensen, is een gasgestookte haard voor vrijwel iedereen en veel ruimtes geschikt. Er is voor een gashaard een rookgasafvoer en luchttoevoer nodig, maar een schoorsteen is niet noodzakelijk. Indien er wel een schoorsteen aanwezig is, kan deze aangepast worden middels het trekken van een flexibele buis in de bestaande schoorsteen. Door deze buis worden de rookgassen afgevoerd. Het bestaande kanaal wordt dan gebruikt voor de aanvoer van verse lucht (renovatieset). Bijkomend voordeel is dat een gesloten gashaard een hoog rendement heeft (soms wel meer dan 80%). 

 

Enkele aanraders die wij in ons assortiment hebben:

 

Dru gesloten gashaarden

 

Wanders gesloten gashaarden

 

Faber gesloten gashaarden

 

Thermocet gesloten gashaarden